Skip to main content

Blog

Şeffaf Sticker

Kubilay Dijital’de üretilen kaliteli şeffaf sticker’lar, ürünlerini görselliğine gölge düşürmeden etiketlemek isteyenlerin tercihi!

Şeffaf Sticker Hakkında

Polipropilen şeffaf etiket ve şeffaf PP etiket adlarıyla da bilinen şeffaf sticker, plastik (PVC) ham maddesinden üretilen, kendinden yapışkanlı olan, transparan özellikte olması sebebiyle yapıştırıldığı yüzeyi kapatmayan bir etiket çeşididir. Gıdadan kozmetiğe, tekstilden kimyaya çeşitli sektörlerde sıklıkla kullanılan bu sticker’lar, sürtünmeye ve yüksek bir basınca maruz kalmadıkları sürece yırtılmaya karşı dirençlidirler. Şeffaf sticker’lar plastik bir ürün olmaları dolayısıyla ısı, yağ, nem, ışık, su vb. dış etmenlerden etkilenmezler. Bu özellikleri sayesinde dayanıklılık açısından kendinden geride kalan kâğıt (kuşe vb.) sticker’lara göre hem dış mekânlarda hem de ürünlerde kullanılmak üzere daha çok tercih edilirler. Esnemedikleri ya da büzülmedikleri için yuvarlak hatlı ürünlere de tam uyumludurlar. Özellikle görünürlüğünün azalması istenmeyen ürünlerde bilgilendirme, uyarı, tanıtım vb. sebeplerle kullanılırlar.

Şeffaf Sticker’ın Özellikleri

   Şeffaf etiket baskısında;  PVC ham maddesinin kullanılıyor olması, baskının tek yönlü olduğu gibi çift yönlü olarak da yapılabilmesine ve dolayısıyla etiketin, cam yüzeylerde iki yönlü işleve sahip olarak kullanılabilmesine olanak sunar.

   Şeffaf sticker baskısı dahilinde siyahın yanı sıra renklerin de kullanılması mümkündür. Renkli sticker’ların daha dikkat çekici özellikte olması gerçeğinden hareketle daha çok tercih edildiğini söylemek mümkündür.

Transparan sticker’lar istenen boyutta ve şekilde basılabilir. Kullanılacak yüzeyin nicelik özellikleri tasarım ve baskı özelliklerinin seçiminde belirleyicidir. Sticker’a yapışkan özelliği de yine baskı aşamasında kazandırılır. Bu doğrultuda akrilik, hotmelt, deepfreeze ya da nonperm yapışkan türlerinden biri, kullanım amacına bağlı olarak tercih edilir.

   Şeffaf sticker baskısı dijital baskı merkezlerinde yüksek kalitede yapılabilir. Bu merkezler, kaliteli üretimlerinin yanı sıra baskı adedi sınırlaması getirmedikleri ve üstlendikleri işi kısa süre içerisinde teslim etmeleri dolayısıyla da sıklıkla tercih edilir.

Şeffaf sticker fiyatları, ürünün ebadına, baskıda kullanılacak renklere, ürünün standart dışı kesime girip girmediğine vb. özelliklere bakılarak belirlenir.

   Kubilay Dijital, şeffaf sticker ihtiyaçlarınızı vakit kaybı yaşatmadan, en nitelikli şekilde karşılıyor!

Sticker Baskı

 

Kubilay Dijital’in sticker baskılarıyla firmanızı layıkıyla tanıtın: Rengiyle, baskısıyla, kesimiyle kalitesini ortaya koyan çıkartma sticker’lar onlarca malzeme çeşidiyle Kubilay Dijitalde!

Sticker Baskısı Hakkında

Sticker; kağıt, vinil, plastik benzeri malzemelerden üretilmiş, üzeri basılı ve adından da anlaşılacağı üzere, yapışkanlı bir etiket türüdür. Dekorasyonda, objeleri süslemede, bir ürün hakkında bilgi vermede veya fonksiyonel herhangi bir amaçla kullanılan sticker’lar, aynı zamanda firmaların reklamlarını yapabilmelerini sağlayan bir promosyon aracıdır da. Kaliteli bir sticker baskısı, yaşı fark etmeksizin herkesin ilgisini çekebilir ve kullanım amacına (uyarı, bilgi verme vb.) ulaşabilir.

Üretiminde farklı malzemelerin kullanılıyor oluşu, çıkartma sticker’ların farklı ham maddelerden üretilmiş (cam, ahşap vb.) yüzeylere yapışabilmesini sağlar. Yapışma kuvvetinin seviyesini ise baskının kalitesi belirler. Bu nedenle özellikle dış etmenlere maruz kalacak ürünleri için sticker’lara ihtiyaç duyanların üretim kalitesine önem veren baskı merkezlerini tercih etmeleri tavsiye edilir. Baskı kalitesi, firmanın marka değerini koruması ve müşterilerden artı puan alması adına da önemlidir.

Sticker Baskısının Özellikleri

   Sticker baskı farklı malzemelere yapılabiliyor olsa da özellikle tanıtım amacıyla firmalar tarafından kullanılacak çıkartma sticker’lar için 90 gramlık kuşe kağıtlar tercih edilir. Kuşe sticker baskısı, siyah beyaz olarak da renkli olarak da yapılabilir. Sık kullanılan sticker türlerinden bir diğeri de şeffaf sticker’dır. Plastik malzemeden üretilen bu sticker’lar, opak etiketle benzer özelliklere sahiptir.

Ürün boyutu ve şekli, kullanım amacına göre değişkenlik gösterir. Boyut ya da şekil olarak standart (düz, oval) dışına çıkılmak isteniyorsa özel kesim (kalp, ünlem, simge vs.) yapılarak bu isteklere cevap verilebilir.

Sticker’lar, görsel kalitesinin artırılması ve dış etmenlerden korunması için parlak ya da mat selefonla kaplanabilir.

Dijital baskı merkezleri, sticker baskılarına adet sınırlaması getirmediğinden ve yüksek kalitede üretim yaptığından az sayıda sticker’a ihtiyaç duyanlara hitap eder.

   Sticker baskı fiyatları, kullanılan malzemeye, üretim adedine, özel kesim yapılıp yapılmadığına vb. kriterlere bakılarak belirlenir. İhtiyacınız olan üretim için ödemeniz gereken bedeli Kubilay Dijital’e ulaşarak öğrenebilirsiniz.

Hem yüksek kaliteli, hem uzun ömürlü sticker baskıları Kubilay Dijital’de!